2-dagarskurs i styrketräning för hund

Jag älskar att lära mig mer och utvecklas. Därför har jag gått en tvådagarskurs i styrketräning för hund nu i februari hos Healthy Dog Academy. Under kursen fick vi lära oss hur man kan träna upp olika delar på hunden på ett säkert och roligt sätt. Vi gick även igenom en del om vilka övningar som passar vid olika typer av skador.

Ofta så blir man så insnöad i sin sport och på att träna detaljer och moment för att prestera bättre i den. Under kursen var det mycket fokus på grundstyrkan hos hunden och hur man kan träna upp den. Detta skapar grunden för en hund som har bättre förutsättningar att klara sig ifrån skador, oavsett om det är en högt presterande hund eller en sällskapshund.

Vi lärde oss också mer om vilka olika typer av övningar och vilka muskelgrupper man ska fokusera på vid olika typer av sporter och hundar. Nu är det dags att lägga fokus på att bygga starka hundar!

Lämna ett svar

Några balansövningar

Nu i coronatider när man ska försöka stanna hemma så mycket som möjligt för att undvika smittspridning kan man passa på att umgås lite extra

Läs mer »

Balansbollsinstruktör

Jag har nu varit på två heldagarsutbildning mot att bli certifierad balansbollsintruktör. Två väldigt givande dagar men massor av ny inspiration och nya lärdomar. Många

Läs mer »