3 övningar för smidighet & kroppskontroll

Det behöver inte vara svårt eller tidskrävande att få in nyttig och rolig träning för hunden (eller hundarna) på promenaderna. Se möjligheter i allt du hittar på promenaden och medans den ena hunden tränar är det ett ypperligt tillfälle för de andra att träna passivitet! Här kommer tre övningar ni kan testa på era promenader:

  1. Balansen kan man på ett roligt sätt träna genom att låta hunden röra sig bland stockar. Genom att låta hunden hoppa upp, hoppa ner, lägga sig och byta håll övar den på koordinationen och stärker små stabiliserande muskler. Börja på en låg höjd tills hunden känner sig trygg med vart den placerar tassarna.
  2. Att låta hunden gå i sidled på två stockar är en nyttig övning för koordinationen. Musklerna på insidan och utsidan av benen får jobba samtidigt som hunden mentalt måste tänka vart den placerar tassarna. På filmen är den bakre stocken instabil vilket gör övningen svårare. Detta är även en bra övning för att stärka sidoförflyttningar i lydnaden!
  3. Att låta hunden backa på en stock är en väldigt bra övning för bakbenen och knäna. Men även kroppskontrollen! På filmen ser ni Tolstoj testa det för första gången och han måste verkligen tänka på vart han sätter benen. Superknepigt enligt honom. Börja med en stor stock som är nära marken för att göra det enklare.

Har du en hund som är väldigt matglad kan det vara bra att ha lite tråkigare godis, om den bara tänker godis kommer den inte tänka på vart den sätter tassarna. Så skippa korven och kör på en torrkula!

Filma gärna och se om hunden upplevs smidig. Ofta syns det tydligt när hunden tappar balansen lite, då spänner den hela kroppen och ser lite stel ut tills den återfår balansen. Om ni tittar noggrant i början av filmen så ser man stundvis det på Julie, hon är så fokuserad på godiset att hon ibland blir lite ostabil.

Lycka till med träningen och använd fantasin! Var bara noggrann med korta stunder i början och tänk alltid på att hålla det säkert.

Lämna ett svar

Handsprit covid-19

Kursverksamhet & Covid-19

Kursverksamheten kommer att fortsätta under vintern men det är väldigt viktigt att vi alla hjälps åt att se till att inte sprida smittan vidare. Därför

Läs mer »
Täcken från Pomppa

Täcken från Pomppa!

Snart kommer jag att lägga första beställningen på täcken från Pomppa! Tycker du att jag ska ta in några speciella färger eller storlekar? Jag kommer

Läs mer »
På gång

På gång i webbshoppen!

Utbudet i webbshoppen håller på att byggas ut! Jag letar med omsorg efter leverantörer med produkter jag själv använder eller vill använda till mina hundar.

Läs mer »
×

Varukorg