Om mig

Mitt namn är Lisa Boman och jag bor i Uppsala med min sambo, tollaren Julie, de två border colliesarna Tolstoj och Bovary samt med de två katterna Dante (en turkisk van) och Iris (en helig birma). Med mina hundar tränar jag främst lydnad men med Tolstoj har har mest kört vallning. Jag älskar att granska lydnadsregler och pilla i detaljer. I hundträningen gillar jag att experimentera mig fram för att hitta nya lösningar som passar olika typer av hundar och olika förare. 

Jag driver en egen liten webbyrå som heter Libom Design sedan i våras. Jag och min verksamhet är även med i NyföretagarCentrums mentorsprogram. Utöver det jobbar jag halvtid på en mediabyrå i Uppsala som webbutvecklare och SEO-strateg. Som person är jag ganska påhittig och driven och gillar att ta mig an nya utmaningar. 

Min hundresa startade när jag var liten. Jag lånade grannarnas hundar då min mamma var allergisk. Jag blev extramatte till en strävhårig foxterrier som hette Sally. Med henne tränade och tävlade jag agility. 

Lisa Boman

När jag flyttade hemifrån ville jag skaffa hund, men med mitt dåvarande jobb fungerade det inte så vi valde att skaffa katt. Jag blev då engagerad i kattvärlden år 2013 och har suttit i styrelsen i Vangoran, Birmasällskapet och Uppsala Kattklubb. Där började mitt intresse för att arrangera tävlingar och jobba idéellt. 

Hösten 2014 bestämde jag mig dock för att det var ett bra läge att skaffa min egna hund. Jag kom fram till att tollaren skulle passa mig bra. Jag hittade en kennel som jag tyckte var intressant och kontaktade dom. Den 4 januari 2015 föddes då min Julie (Agildes Cloudberry Surprise). Jag hade en illusion om att jag skulle få hem en mysig söt valp som skulle vara det bästa som hänt mig. Men där fick jag! Jag fick hem ett litet monster som hängde i mitt hår, var galet stressad, jagade katter och var allmänt crazy. Men tillslut blev hon en väldigt trevlig och fantastiskt hund som har lärt mig väldigt mycket. Så jag är idag glad att jag fick ett litet monster. 

 

Sen föddes Bovary (Bryggarskogens Astrid) 8 april 2017. Plötsligt fick jag min fantastiska lilla valp, en riktig liten mysgris. I år välkomnade vi även Tolstoj (Ever On My Boy) till flocken. Han flyttade in när har var 7 månader och vi håller fortfarande på att lära känna varandra i träningen. 

Jag har under resans gång suttit i Uppsala Hundungdoms styrelse, gått SBKs grundmodul för instruktörer och är auktoriserad tävlingsledare i lydnad.